Tuinplanten Westmaas

Planten in je tuin. Zoek je fraaie tuinplanten? Bij Planten & Zo ben je hiervoor helemaal goed. Wij hebben een ruim assortiment aan tuinplanten. Bekijk het assortiment op onze website of kom langs in ons tuincentrum in Westmaas. Wij zijn je graag van dienst, tuinplanten Westmaas.

Onderhoudsvrije tuin
Voor iedere tuin hebben wij geschikte planten. Als je bijvoorbeeld een onderhoudsvrije tuin wilt, betekent dat niet dat je geen planten in je tuin kan hebben. Ook voor de tuin zijn er planten die weinig verzorging vereisen en dus prima in een betegelde tuin passen. Als je tuinplanten wilt aanschaffen, kijk dan naar vaste planten. Deze planten komen in het volgende jaar weer terug, dus hoef je deze niet steeds te vervangen. Planten die een grassoort zijn, bijvoorbeeld, zijn bij uitstek geschikt om in een betegelde tuin te plaatsen. Wil je iets fleuriger, maar wel elk jaar terugkerend? Dan is een pioenroos, maar zijn ook geraniums geschikt.  Bedenk wel dat planten qua vocht en zonlicht wel aan voorwaarden verbonden zijn.

Bepaal dus altijd waar je de planten neer gaat zetten. Zet je de planten neer in een donkere hoek dan moet de plant daar dus wel tegen kunnen. Regent het veel of juist niet en moet je zelf constant water geven? Weinig planten zijn echt onderhoudsvrij. Elke plant heeft tenminste een beetje aandacht nodig, maar je kan in het tuincentrum wel veel onderhoudsvriendelijke planten vinden. Vraag om advies in ons tuincentrum. Wees duidelijk over wat je zoekt en op welke plekken de planten terecht komen. Dan kunnen onze deskundigen je helpen om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan de planten in je tuin.

Eetbare planten?

Je kan zeker ook planten in je tuin plaatsen, “waar je wat aan hebt”. Creëer bijvoorbeeld een moestuin, waarin je verschillende kruiden, groenten en fruit kan planten. Volg de aanwijzingen die je meekrijgt bij de planten en zaden en voor je het weet kook je met kruiden uit je eigen tuin, of eet je misschien wel aardbeien die je zelf hebt geplant. Heb je nog geen ervaring met een moestuin? Kies dan voor makkelijke planten, bijvoorbeeld basilicum en peterselie of verschillende slasoorten. Op deze manier maak je de tuin, behalve leuker en gezonder, ook nog nuttiger.

Trends voor tuinplanten
Wanneer je graag planten in je tuin hebt en dus graag met tuinieren bezig bent, heb je bij ons veel keus. Kijk eens in ons tuincentrum naar wat er allemaal te vinden is, helemaal in de trend van nu. Voor 2019 is de trend vooral kleurrijk. De roos is een van de belangrijkste bloemen voor dit jaar als het gaat om trend. Grote rozen, die gezien mogen worden zijn helemaal in lijn met de mode, maar ook de hele mooie bloesembomen, zoals een Prunus, met het romantische uiterlijk, horen bij een tuin van nu.

Voor een heerlijke geur in je tuin in combinatie met een mooie paarse kleur, kan je de lavendel aanschaffen. Heel veel kleur kan je krijgen door hortensia’s te planten of kamperfoelies. Voel je je geïnspireerd om de tuin een beetje groener te maken? Bekijk dan ons assortiment met de collectie van planten en bloemen voor in de tuin en vraag vooral om advies, zodat je de meest geschikte planten voor jouw tuin kan vinden.

Klik hier voor direct bestellen en volg ons via Facebook.

Boeketten

Vanaf €12,50

Meteen bestellen

Contactformulier