Vijverartikelen

Een vijver vraagt niet veel werk. Wel zijn er regelmatig kleine opruim klusjes. De grote schoonmaakbeurt is tegen de winter, als de vissen en waterplanten hun rustperiode ingaan. Als u regelmatig controleert of het water helder is en vissen en planten een gezonde indruk maken, dan kunt u het waterleven gerust zijn eigen gang laten gaan. Deze tips helpen u bij het in stand houden van een gezond leefmilieu.

Als de vijver groot en diep genoeg is, met een goede variatie aan waterplanten, dan ontstaat er vanzelf een biologisch evenwicht. Wees niet bezorgd als het water na het aanplanten de eerste maanden troebel blijft, dat gaat vanzelf over. Ook in de lente kan het water enige tijd groen worden, maar zodra het plantenleven zich goed begint te ontwikkelen, moet dit verbeteren.Algen zijn de grote vijand voor de vijver bezitter.
Deze microscopisch kleine planten rijgen zich tot lange groene strengen aaneen en maken het water troebel. Waterlelies zijn een goede voorzorg tegen algen. Ze brengen schaduw in het water, waardoor de zonminnende algen minder kans krijgen.

Gebruik voor uw vijver planten alleen de speciale vijver-aarde. Compost, tuinaarde, turf en koemest zijn alleen maar extra voedingsbronnen voor algen. Geef om dezelfde reden uw vissen niet meer voer dan ze in één keer op kunnen. Zuurstof planten helpen algen bestrijden. Ook mechanische en biologische filters zijn effectief bij het voorkomen van een algen plaag. Uw tuin adviseur kan u hierover uitgebreid informeren.

Planten & Zo heeft een uitgebreid assortiment pompen, filters, vijver slangen, en onderhoudsartikelen.

Subcategorieën: Vissen, Vijverpompen, Vijverfilters, Onderhoud, Subtraat, Visvoer, Vijverplanten, Vijverfolie.

In onze winkel

Boeketten

Stel uw eigen boeket samen
Vanaf €12,50

Meteen bestellen

Rouwboeketten

Stel uw eigen rouwboeket samen
Vanaf €25,00

Bekijk ons arrangement

Bruidsboeketten

Maak een afspraak om een bruidsboeket samen te stellen

Maak een afspraak!