Rouwboeket Maassluis

Bloemen worden vaak in leuke tijden gebruikt om iets te vieren, maar het is zeker zeer gebruikelijk om bloemen te hebben bij een periode van rouw. Ook bij de uitvaart zijn bloemen een manier om medeleven te uiten en steun te bieden in de vorm van rouwboeketten en rouwkransen. Een keuze maken voor een rouwboeket kan nog best lastig zijn. Zijn er bepaalde kleuren niet gebruikelijk zijn in het geval van een uitvaart? Voor welk type bloemen kies je? Daarbij wil je natuurlijk ook rekening houden met de wensen van de overledene en de nabestaanden. En wil je eventueel nog iets speciaals bij het bloemstuk, zoals een tekst of iets dergelijks? Er is veel om rekening mee te houden bij het bestellen van een rouwstuk, rouwboeket Maassluis.

Een gepast boeket

Bij een gevoelig moment zoals een uitvaart wil je natuurlijk wel dat het rouwboeket dat je bestelt passend is voor de overledene en nabestaanden. Hoe zorg je dat de bloemen gepast zijn? Ten eerste moet je bedenken dat het niet in elke cultuur gebruikelijk is om bloemen te sturen bij een overlijden. Overweeg dus eerst of het überhaupt gepast is om bloemen te sturen.

Daarna kan je het type bloemen in overweging nemen. Witte lelies staan bekend als rouwbloemen en zouden dus een goede keuze zijn. Ook rozen zijn gepaste rouwbloemen. Het is zeker ook belangrijk om je aan te passen aan de wensen van de overledene. Het kan zijn dat er op de rouwkaart staat aangegeven welke bloemen degene mooi vond en daar kan je dan het type bloemen in het rouwboeket op afstemmen. Misschien dat er op de kaart ook aangegeven is welke kleuren de voorkeur hebben, qua kleding. Als dat het geval is, dan is het altijd een goed idee om je daaraan te houden. De kleur wit is meestal standaard, en hele bonte boeketten met veel felle kleuren zijn niet echt gebruikelijk. Echter, als er felle kleuren worden aangegeven, dan kan dat prima passen bij de overleden persoon.

Hou er rekening mee dat een uitvaartverzorger op tijd aan de slag moet met het arrangeren van de bloemstukken. Het is dus fijn als bloemstukken ruim op tijd aanwezig zijn bij het uitvaartcentrum of een andere desbetreffende plaats waar de afscheidsdienst plaats vindt. Hierbij kan je een dag voor de uitvaart aanhouden, dat de bloemen aanwezig moeten zijn.

Rouwlint

Je kan altijd nog een rouwlint laten toevoegen aan het rouwboeket. Ook hierbij moet je bedenken dat de tekst op het rouwlint geschikt moet zijn. Religieuze teksten komen vaak voor, maar dat is natuurlijk alleen maar juist als de overleden persoon ook religieus was. Er kan een meer algemene tekst op het rouwlint gedrukt worden, maar er zijn bepaalde teksten die minder geschikt zijn voor een crematie dan een begrafenis. Laat je hierbij zeker adviseren door de expert van Planten & Zo.

Rouwboeket bestellen?

Wil je graag een rouwboeket bestellen, maar kom je er niet uit? Je weet misschien nog niet welke bloemen er passend zijn. Misschien had de overledene wel een voorkeur voor een bepaalde bloem. Dan kan je nog kiezen tussen een boeket, een krans of een ander arrangement. Ook het toevoegen van eventuele extra’s kan veel denkwerk opleveren. Moet er een tekst bij of juist niet?
Hiervoor is er altijd een deskundige beschikbaar van Planten & Zo. Je kan altijd eerst zelf op onze website kijken, en mocht je meer hulp nodig hebben kan je altijd persoonlijk contact opnemen.

Klik hier voor direct bestellen en volg ons via Facebook.

Boeketten

Vanaf €12,50

Meteen bestellen

Contactformulier