Kerstbomen

Abies Nordmanniana

De Nordmann Spar, ook wel Zilverspar genoemd, is de eest verkochte kersboom op dit moment is Dit vanwege de prachtige groeivorm en naaldvastheid (weinig uitval, minder opruimen) maakt deze kerstboom geliefd onder velen. Het zijn langzaam groeiende coniferen, waardoor ze mooi compact, maar toch vol groeien. Een ander voordeel is dat de naalden niet prikken. Ideaal voor mensen met kleine kinderen en huisdieren. Dit maakt het optuigen met het hele gezin, met kleine kinderen, makkelijker én leuker! Kortom; de Nordmann is de kerstboom voor iedereen!

Picea abies

De fijnspar, Picea abies is de traditionele kerstboom en wordt al vele jaren als kerstboom in Nederland verkocht. Het kenmerkende aan deze boom is dat deze de echte “kerstbomen” geur afgeeft en daarom in Nederland nog altijd een grote populariteit geniet. Het belangrijkste is de kenmerkende frisse geur die de fijnspar geeft. De fijnspar is vaak een wat meer ‘open’ boom waar de wat grotere versiering goed in kan hangen.

Picea omorica

De Servische spar, Picea omorica is een veel verkochte kerstboom in Nederland. De natuurlijke groeiwijze is smal, waardoor deze kerstboom weinig ruimte inneemt t.o.v. bijvoorbeeld de nordmann, die in de meeste gevallen een bredere groeiwijze heeft. De kleur van de naalden is groen met een blauwgrijze waas.

Picea pungens “Glauca”

De Blauwspar, Picea pungens “Glauca” is een populaire kerstboom vanwege zijn kleur. Doordat de blauwspar van nature langzaam groeit, is de boom goed gevuld, symmetrisch en rond van vorm. Vanwege de stevige takken ook zwaardere kerstversiering in hangen. De blauwspar is naald vaster dan bijvoorbeeld de Fijnspar en de Servische spar.

Picea glauca “Conica”

De Canadese spar, Picea glauca “Conica” is een dwergconifeer met een compacte kegelvorm. Ideaal voor mensen met wat minder ruimte die toch een kerstboom willen neerzetten of als tweede kerstboom in de vensterbank of op tafel. Deze mini-kerstboom heeft een felgroene kleur met prachtige dichte takken. De zachte naalden die niet prikken – ideaal voor mensen met kleine kinderen.

Van deze soort hebben wij altijd een ruime collectie aanwezig. Neem hiervoor contact op met ons tuincentrum, onze medewerkers informeren u graag over de beschikbare maten en prijzen.

Nordmann in pot of afgezaagd

Vanaf € 14,95

Meteen bestellen

Picea Abies in pot

Vanaf € 27,95

Meteen bestellen

Picea Omorika in pot

Vanaf € 23,95

Meteen bestellen

Picea Glauca in pot

Vanaf € 29,95

Meteen bestellen

Picea Glaua Conica

Bezoek ons tuincentrum

Op voorraad in de winkel